Newsletter - informace o novinkách, akcích apod. Vám budeme zasílat na Vámi zadaný email.
- Úvod
- Příze podle VÝROBCE
- Pascuali
- Tambo
- Pascuali TAMBO - 01 bílá
Pascuali TAMBO - 01 bílá

- Kompletní specifikace
- Komentáře 0
- Související zboží1
- Pascuali TAMBO - 01 bíláSkladem 20 ks210,0 Kč173,6 Kč bez DPH
Složení: 100% regenerovaná proteinová vlákna
Váha/návin: 50 g/98 m
Doporučená síla jehlic: 4 mm
Zkušební vzorek: 10x10 cm = 21 ok x 24 řad
Údržba: pleteniny z perte ručně do 30°. Použijte pouze přípravky pro praní jemných vlněných vláken a sušte volně rozložené, abyste zabránili tvarovým deformacím.
Tambo od Pascuali - ozkoušejte zcela jedinečný pocit příze vyráběné z mléčného proteinu! pH vláken je 6,8 což odpovídá pH zdravé pokožky. Mléčná vlákna jsou přírodní surovinou, která neobsahuje žádné škodlivé látky. Mají dokonce lehký antibakteriální efekt. Tato moderní vlákna jsou velmi pohodlná a absorbují velmi dobře vlhkost. Materiál dobře odvádí pot. Tambo příze je měkká a jemná jako kašmír a je vhodná pro alergiky.
Nabízí se otázka, zda není plýtváním využívat potravinu pro výrobu vlákna. Jasná odpověď je, že ne. Pro výrobu je totiž používáno pouze mléko, které nevyhovuje standardům pro potravinářské využití. Jen v Německu přibližně 1,9 mil. tun mléka ročně nevyhoví podmínkám pro využití jako potravina a stává se tak odpadem, resp. surovinou pro další využití. Navíc je v tomto případě potřeba pouze 2-4 litry vody na výrobu jednoho kg mléčných vláken, zatímco bavlna potřebuje až 23 000 litrů na stejnou produkci.
Pro výrobu mléčného vlákna je potřeba základní složka mléka, kterou je casein. Ten se získává sušením teplým vzduchem a vysrážením na povrchu. Následně je tato vrstva odebrána a vysušena do podoby prášku. Prášek je následně smíchán s dalšími přírodními složkami jako včelí vosk, pšeničné otruby, voda a směs se dále zpracovává do podoby vlákna.